Sänka kostnaderna

Vid uppstart av en ny restaurang är det som sagt mycket kostnader. De initiala kostnaderna är höga och det kan ta ett tag innan ni har tjänat tillbaka dessa när restaurangen väl har öppnat. Därför kan det vara en god idé att se över alla de initiala kostnaderna och se vad som kan sänkas på något sätt.

Ett sätt att dra ner på kostnaderna som uppstår vid uppstart kan vara att kontakta olika företag som erbjuder sådant som ni kommer att behöva, exempelvis markiser, glas och stolar. Se om de kan ge er en rabatt eller helt gratis mot att ni marknadsför att ni använder deras produkter. Detta kan vara genom att det står en liten skylt att härifrån kommer våra glas eller liknande.

Tänk både stort och smått. Ni kan kontakta allt från de som säljer inredning eller markiser för uteserveringar till företag som 123ink.se som säljer toners och bläckpatroner. Som sagt kostnaderna är många vid uppstart så tänk på helheten och leta alla små saker ni kan få till ett bättre pris.

Har ni en begränsad budget så kan ni även se över vilken inredning ni väljer. Det kanske inte behöver vara de där dyra snygga glasen utan funkar lika bra med ett par enkla från IKEA. Det är såklart skillnad på restaurang och restaurang men en del saker går att hitta till ett mycket lägre pris. Det behöver inte betyda dåligt för att de är billiga utan de kan ändå vara snygga och hållbara. När det kommer till mindre detaljer som exempelvis dricksglas, som kommer att gå åt då de säkerligen går sönder då och då, kommer inte majoriteten av kunderna att se att dessa är av den billigare sorten. Det viktigaste är att ni serverar god mat och har en atmosfär som är inbjudande så att kunderna vill återkomma. 

Har ni en begränsad budget så kan ni även se över vilken inredning ni väljer. Det kanske inte behöver vara de där dyra snygga glasen utan funkar lika bra med ett par enkla från IKEA. Det är såklart skillnad på restaurang och restaurang men en del saker går att hitta till ett mycket lägre pris men som ändå ser snyggt ut och som majoriteten av kunderna inte kommer att se någon skillnad på.